За мен

​Д-р Михаил Скерлев е специалист по пластично реконструктивна и естетична хирургия. През 2001 г. основава и ръководи Медицински център за естетична пластична хирургия „Галатея" в гр. София.

Д-р Михаил Скерлев е специалист по пластично реконструктивна и естетична хирургия. През 2001 г. основава и ръководи Медицински център за естетична пластична хирургия „Галатея" в гр. София.

Прави консултации и естетични и пластични процедури в родния си град Варна, поне един път месечно през почивните дни. Завършил е висшето си образование в Медицинския университет в гр. Варна през 1984 г. А през 1987 г. участва в създаването на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия във Военноморската болница, където работи като хирург до заминаването си Южна Африка през 1991 г.


В Южна Африка специализира пластична хирургия при проф. Сколтц в университета „Мендуза”, до гр. Претория. За седем години, през които практикува професията си там, той е участвал в над 1500 операции, в това число и в разделянето на сиамски близнаци, срастнали в областта на главата.


В университетската болница „Гаранкува” се е занимавал главно с реконструктивна хирургия и изгаряния. В Първа военна болница в Претория е асистирал на много козметични операции.


Заради специализацията и практиката си в Южна Африка, той се оформя като пластичен хирург там и под влияние на англо-американската школа: „Моята основа като пластичен хирург е дадена в Южна Африка и по тази причина, аз мисля много постулатно – това се прави така, онова - така. Обучението и практиката ми е преминала в школа, в която ти дават постулат, в чиито граници можеш да варираш.

Това разбира се не ме ограничава, а напротив – кара ме да поддържам професионалната си квалификация на ниво. Всички нови методи се публикуват на английски, всички конгреси се провеждат на този език. Участвам минимум в два конгреса или конференции годишно, за да съм в крак с новите тенденции в пластичната хирургия и да мога да дам на пациентите си медицински услуги с най-високо качество”.

През 1998 г. се завръща в България и придобива специалност по Обща хирургия. Следващите две години специализира в Клиниката по пластична, реконструктивна и естетична хирургия кьм Александровска болница при доц. Димитьр Евстатиев и доц. Пенка Тепавичарова.

Там придобива специалност по пластично-реконструктивна и естетична хирургия през 2000 г. След това основава и ръководи Медицински център за естетична пластична хирургия „Галатея" в гр. София.

От 2013 г. д-р Скерлев е и началник на хирургическото отделение към МБАЛ „Здравето 2012”, гр. София.

Д-р Михаил Скерлев е член на Българската, Балканската и Международна асоциация по пластично възстановителна и естетична хирургия. Един от първите български специалисти, приети в Международното общество по естетична пластична хирургия.

От 2004 г. до 2012 г. е първият национален секретар за България в Световната асоциация на естетичните хирурзи. (International Society Of Aesthetic Plastic Surgery).
Д-р Михаил Скерлев е активен член на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, член на управителното бюро и секретар по организационните въпроси на БАПРЕХ.

Опит

Работи
1000, София, България, ул. Маестро Кънев 4
359878529955
Дни за консултация

Понеделник

09:00 - 18:00

Вторник

09:00 - 18:00

Сряда

09:00 - 18:00

Четвъртък

09:00 - 18:00

Петък

09:00 - 18:00

Платен прием
д-р Михаил Скерлев създаде публикация
2016
Естетична лабиопластика
default image
Естетична лабиопластика

Има повишен интерес към естетизацията на половите органи. Деликатността на темата не позволява да...

Публикации

Естетична лабиопластика
Публикация
Естетична лабиопластика