Публикация

БЛС-Пловдив твърдо застава зад д-р Димитров

Повдигнаха 2 обвинения срещу рентгенолога


През последните дни бяха организирани мащабни протести в защита на рентгенолога, а политически формации лансираха промени, свързани с неизбежната отбрана. Днес, след неговото освобождаване от ареста,  от прокуратурата посочиха, че д-р Димитров е причакал рецидивиста Георги Джевизов, стрелял е по него с незаконно притежаваното си оръжие и след това с приятел е опитал да прикрие стрелбата.

 

Пред медиите пловдивския лекар заяви, че не е убиец и не пожелава на никого да изживее този ад- да бъде няколко пъти ограбван. "Не искам да обвинявам никого, дори съжалявам да убития Джевизов. Аз просто нямах избор, ако не беше той щях да съм аз. Той хвърли по мен ножа", допълни той.

 

От 2 до 8 години е наказанието за притежание на незаконно оръжие. До 5 години затвор предвижда Наказателни кодекс за убийство при превишаване неизбежната отбрана. 

 

Няколко часа след неговото освобождаване също имаше протест в Пловдив, който по-скоро бе символичен- около педесет човека се събраха на площад Съединение. Към тях се присъедини и председателят на пловидвския Лекарски съюз д-р Георги Кръстев, който донесе подписка , подписана от членовете на колегията в подкрепа на колегата им. "Въпреки изнесените факти, ние ще продължим да стоим твърдо зад д-р Димитров до края на делото" заяви той. 


 

Коментари