Публикация

Учените посочиха храните, които помагат срещу COVID-19

Учените посочиха храните, които помагат срещу COVID-19

Въз основа на специално проведено изследване испански специалисти - диетолози и пулмолози посочиха продуктите, които могат да предпазят белите дробове от COVID-19.

Според специалистите дихателната система укрепват:

  •  Яйца;
  • Нерафиниран ориз;
  • Ядки.

При влошено състояние на белите дробове на организма са необходими повече белтъчини. В яйцата се съдържат мастноразтворими витамини като витамин А, както и качествени белтъчини,

обясняват учените ползата на тези продукти.

На белите дробове помагат още

доматите, пълномаслените млечни продукти и водата, доказаха испанските специалисти. Според тях за възстановяване на организма след нанесените от коронавируса поражения са необходими правилно хранене, качествен сън и физически упражнения.

Коментари

 а уиски с ядките носи ли допълнителни ползи?