Публикация
Учените посочиха храните, които помагат срещу COVID-19
Въз основа на специално проведено изследване испански специалисти - диетолози и пулмолози посочиха продуктите, които могат да предпазят белите дробове от COVID-19.
Според специалистите дихателната система укрепват:
- Яйца;
- Нерафиниран ориз;
- Ядки.
При влошено състояние на белите дробове на организма са необходими повече белтъчини. В яйцата се съдържат мастноразтворими витамини като витамин А, както и качествени белтъчини,
обясняват учените ползата на тези продукти.
На белите дробове помагат още
доматите, пълномаслените млечни продукти и водата, доказаха испанските специалисти. Според тях за възстановяване на организма след нанесените от коронавируса поражения са необходими правилно хранене, качествен сън и физически упражнения.
Коментари
а уиски с ядките носи ли допълнителни ползи?