Публикация

Изключете лампите, за да сте слаби

Ако вече се чудите каква диета да започнете или какви упражнения да правите, за да се отървете от онези няколко килограма, които ви вгорчават живота, решението е просто – стойте на тъмно.


Според проучване хората, които живеят в добре осветени населени места, е по-вероятно да страдат от затлъстяване в сравнение с тези, които обитават по-тъмни области – дори, ако ядат същото количество храна.

Учените смятат, че сиянието на уличното осветление насърчава леката закуска късно вечер. Консумирането на калории преди лягане води до натрупване на мазнини, тъй като хранителните вещества не могат да бъдат обработени правилно.

Преди да захвърлите броенето на калории, да загасите лампите и да спуснете плътно щорите имайте предвид, че всички източници на неестествена светлина имат подобен ефект върху килограмите – телевизорът, екранът на компютъра и т.н.

Американски изследователи установили, че мишките, които били изложени на слаба светлина през нощта, напълняла с 50% повече от тези, чиито клетки били оставяни на тъмно.
 
И двете групи се хранели с еднакво количество храна, както и имали еднаква физическа активност, но мишките, чиито клетки били светли изяли повече от половината от храната си по време, когато обикновено си почивали.

Светлината през нощта е фактор, който може да допринесе за епидемията от затлъстяване по начин, който хората не очакват, допълват учените от университета в Охайо.
 

Коментари