Публикация

БЛС предлага електронни документи към НЗИС да могат да се изпращат със задна дата

БЛС предлага електронни документи към НЗИС да могат да се изпращат със задна дата

Българският лекарски съюз с предложения към институциите във връзка с безпрецедентната ситуация вследствие на софтуерни проблеми.

Съсловната организация предлага:

  • Да се отсрочи до 15.06.2022 г. началото на издаване на електронните първични документи. Това ще даде възможност на софтуерните компании, които не са изготвили в срок програмните си продукти да изчистят пропуските, а българските граждани да имат възможност да получат без проблем необходимите направление за прегледи и изследвания.
  • Единствено и само за този месец да бъде дадена възможност на изпълнителите на медицинска помощ да изпращат своите електронни документи към НЗИС за срок 7 дни назад от текущия ден (т.е. със задна дата). По този начин всички пропуснати е-прегледи и е-направления ще могат да бъдат изпратени към НЗИС с правилната дата на тяхното извършване и изпълнение.

Със съдържанието на предложенията може да се запознаете в прикачените файлове

 

Прикачени файлове

предложение за отсрочка.pdf
предложения.pdf

Коментари

Хаос! Напрежение! Изключително безхаберие от страна на софтуера, който използвам-Хипократ нео....от 01,06,-03,06 абсолютно никаква възможност за работа, от 06,06 опити за  нормализиране на нещата..абсолютно никакъв контакт с Хипократ........

Здравейте!Приветствам въвеждането на   електронни документи в нашата ежедневна работа,което много ни улеснява и повишава качеството на медицинското обслужване! Аз ползвам програма "Хипократ" и съм много доволна от софтуера ,с който ни се предлагат бързо и ефикасно изпълнение на необходимите нормативни услуги  от ПИМП към НЗОК.С поздрав;Доктор Людмила Костова-Враца-10.06.2022г.

От "реформи" и нововъведения все по-малко остава времето за работа с пациента.

Защо нямаше гратисен период, винаги създаване на безмислено напрежение , нерви , поради безхаберие и явна некомпетентност!