Публикация

БЛС: Агресията над медици трябва да спре! Заставаме зад д-р Айлин Ахмед!

БЛС: Агресията над медици трябва да спре! Заставаме зад д-р Айлин Ахмед!

Българският лекарски съюз сезира Прокуратурата на България и настоява за незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Айлин Ахмед, лекар от Шумен.

 

Родители нападнаха лекар в шуменската болница


Съсловната организация е категорична, че няма да търпи лекари да бъдат заплашвани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата, и настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост!

Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и опит за душене на медицинско лице са недопустими!

Съсловната организация ще се ангажира с юридическата защита на д-р Айлин Ахмед, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност виновните.


Българският лекарски съюз пита:

Така ли се борим с кадровата криза в сектора?

Така ли задържаме младите медици у нас? Като едва в началото на техния професионален път, ги заплашваме, обиждаме и душим, докато те се опитват да помогнат на нашите деца и близки?

Коментари

Обидата и унижението,което е почувствала младата лекарка,го усетих на 100%,гледайки репортажа по новините.Преди повече от 10год. нещо подобно, но в много по-лека форма преживях и аз с една ромка. Държавата или не вижда,или се прави,че не вижда проблема.Решението е просто-една година лишаване от безплатни прегледи и ще видим дали лица с недостатъчен умствен капацитет ще посягат на лекарите,които се мъчат да им помогнат в най-важния момент-липсата на здраве.

Петър  Галев
5 авг 2022 20:09

Напълно подкрепям въвеждането на драстични наказателни и финансови мерки срещу всеки, който дръзне да посегне на лекар!