Публикация

Красива коса и през зимата

Зимата е изпитание за здравината и привлекателния вид на косата. Студеният и сух въздух, липсата на витамини, стресът са предпоставка за цъфтящи краища, чупливост, липса на обем.


Има ли начин да запазим косата си мека и гладка? Да, но подходът и средствата трябва да са комплексни.

Отрежете цъфтящите краища
Истината е, че това е единственият кардинален изход – различните балсами, въпреки рекламите, имат временен ефект. Можете да пробвате да се подстрижете с горещи ножици. Те „залепват” краищата на косата и й придават по-здрав вид. След това е необходимо да лекувате и укрепвате косата си.

Преразгледайте начина си на хранене
Най-голям принос за лошото състояние на косата има липсата на витамини, минерали и микроелементи. Наблегнете на зехтина, орехите, суровите плодове и зеленчуци, пълнозърнестия хляб.

Пийте витамини
На фармацевтичния пазар вече има добри комплексни препарати за коса, нокти и кожа. При избора обърнете внимание на състава – освен витамини, в него трябва да присъстват микроелементи като солите на калция и желязо.

Починете си и се избавете от стреса
Есенно-зимната потиснатост засяга не само настроението, а и целия организъм, в това число и косата. Тя губи блясъка си. Затова, ако постоянно не си доспивате и изпитвате негативни емоции, красота.

Открийте своите средства, с които да се грижите за косата си
Не е необходимо да са скъпи. Родните козметични препарати и бабините рецепти могат да се справят с проблема не по-зле от френските. И още едно правило – колкото по-малко шампоан, толкова по-добре. Иначе рискувате да пресушите косата си. Не я лишавайте от редовно миене, а ползвайте например жълтък.

Косата страда от студа
От ниските температури и мразовития вятър косата става чуплива. Естествено най-добрата защита е шапката.

Обърнете се към специалист
Специалистите могат да се справят с косопада и пърхота чрез козметични и лечебни процедури. Арсеналът от начини за справяне с проблемите вече е много богат.

Коментари