Публикация

„Александровска“ ще бъде една от 9-те болници за безплатни прегледи за рак на гърдата

Кампанията се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“, в партньорство със Столична община и Фондация „Една от 8“


УМБАЛ „Александровска“ ще бъде една от деветте болници - участници в тазгодишната информационна кампания за профилактика на рака на млечната жлеза, провеждана в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Кампанията се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“, в партньорство със Столична община и Фондация „Една от 8“ и има за цел да повиши вниманието на нежния пол към проблема, в резултат на което да се постигнат ранно диагностициране и лечение на заболяването.

УМБАЛ „Александровска“ ЕАД ще се включи в кампанията чрез осигуряване на безплатни прегледи от специалист, както и с ехографско и/или мамографско изследване (при необходимост). Направления по НЗОК не се изискват.

Прегледите ще се извършват от 10 до 13.30 часа на 9, 16, 23 и 30 октомври, в двата хирургични кабинета на партерния етаж, в сградата на І-ви хирургичен блок, до Спешен кабинет. Записване на посочените телефони до сряда на текущата седмица:

Кабинет І-ва хирургия, тел.: 02/ 9230 590
Кабинет ІІ-ра хирургия, тел.: 02/ 9230 378 

Коментари