Публикация

7 съвета за по-добър сън!

​Не се чувствате във форма напоследък? Или просто сте изморени? Може би отговора е, че Ви липсва пълноценен сън.


Помислете за всички фактори, които могат да попречат на добрия нощен сън - от стрес в работата и семейството към неочаквани ситуации, като например съкращения, проблеми във връзката или заболявания. Не е чудно, че качеството на съня понякога е трудно постижимо.

Въпреки, че може да не сте в състояние да контролирате всички фактори, които пречат на съня ви, можете да следвате определени навици, които насърчават по-добрия сън. Започнете с тези прости съвети на съня.

1. Лягайте си в точно определен час всяка вечер

Лягайте си и ставайте в едно също време всеки ден, дори и в почивните дни и празниците. Да бъдеш последователен засилва цикъла сън-бодърстване на вашето тяло и помага за насърчаване по-добър сън през нощта.

2. Обърнете внимание на това, което ядете и пиете

Не си лягайте гладен или преял. Също ограничете колко пиете преди лягане, за да избегнете неприятните разходки до тоалетната нощем.

Никотинът, кофеинът и алкохолът заслужават повишено внимание, също. Стимулиращите ефекти на никотина и кофеина са продължителни, поради това избягвайте употребата им вечер. И въпреки, че алкохола може да ви накара да се чувствате сънливи, той може да наруши съня късно през нощта.

3. Създаване ритуал преди лягане

Правете същите неща всяка вечер, за да подскажете на тялото си, че е време за сън и почивка. Това може да включва топла вана или душ, четене на книга или слушане на успокояваща музика - за предпочитане на угасена светлина. Бъдете предпазливи при използване на телевизора или други електронни устройства при вашия ритуал преди лягане. Някои изследвания показват, че времето пред екрана преди лягане пречи на съня.

4. Настанете се удобно

Създаване на стая, която е идеална за спане. Често, това означава, хладно, тъмно и тихо. Обмислете използването на по-тъмни нюанси, тапи за уши или други способи, за да се създаде среда, която отговаря на вашите нужди. Вашият матрак и възглавница може да допринесът за по-добрия сън, също. Тъй като характеристиките на доброто легло са субективни, изберете това, в което се чувства най-комфортно. Ако споделяте леглото си, уверете се, че има достатъчно място за двамата. Ако имате деца или домашни любимци, опитайте се да определите граници за това колко често те спят с вас.

5. Ограничете кратките дрямки през деня

Дълги дрямка могат да попречат на сън през нощта - особено ако сте се борят с безсъние или лошо качество на съня през нощта. Ако решите да подремнете през деня, се ограничете до около 10 до 30 минути и да го направи по време на средата на следобеда.

Ако работите нощем, ще трябва да се направи изключение от правилата за съня денем. В този случай се убедете, че в стаята която спите е максимално тъмно чрез плътни щори или пердета и не позволявайте на дневната светлина да попречи на пълноценния Ви сън.

6. Включване на физическа активност в ежедневието

Редовната физическа активност може да се насърчи по-добрия сън, помагайки ви да заспите по-бързо и да се насладите на по-дълбок сън. Времето е важно, все пак. Ако тренирате твърде близо до лягане, може да бъдете твърде енергични, за да заспите. Ако това изглежда да е проблем за вас, може да се упражнявате по-рано през деня.

7. Управление на стреса

Когато имате твърде много работа, и твърде много мислите – качеството на съня вероятно страда. За възстановяване на спокойствието, помислете за здравословни начини за управление на стреса. Започнете с основите, като например определянето на приоритетите, изготвяне на график и делегиране на задачите. Дайте си разрешение да си вземете почивка, когато имате нужда. Поговорете и се посмейте със стар приятел.

За допълнително подпомагане при ситуации на стрес и трудно заспиване идва на помощ хранителната добавка Дормилек комплекс , който може да закупите в аптеките . Той е нова разработка. Продуктът комбинира добре известни и изпитани натурални съставки в една пълноценна формула, която е решението при проблеми със заспиването и събужданията през ноща. Също така намалява тревожността и напрежението, предизвикани от ежедневния стрес без да води до привикване.

Дормилек комплекс съдържа: Мелатонин - 3 мг, Екстракт от Валериана – 100 мг, Екстракт от Пасифлора – 100 мг, Витамин В6 – 2 мг.

Дормилек комплекс за бързо заспиване и пълноценен сън през цялата нощ!!!

  • Спомага за преодоляване дискомфорта от смяна на часа- преминаването към зимночасово време
  • Ефективен и натурален
  • Намалява времето за заспиване
  • За да спите през цялата нощ
  • За да се събудите отпочинали и свежи
  • Намалява ефекта от ежедневния стрес и тревожност без да предизвиква сънливост на другия ден
  • Без привикване

Коментари