Публикация

Наръчник на пациента с бъбречно-каменна болест

При правилно проведено лечение и стриктно спазване на назначената профилактика, повторната поява на бъбречно-каменна болест може да бъде предотвратена в над 90% от случаите


Бъбречно-каменната болест (уролитиазата) е един от най-честите проблеми, с които пациентите търсят помощ при уролог или нефролог. Точните причини за възникване на заболяването все още не са категорично изяснени, но според някои теории значение имат климатичните условия в съответния регион, както и начинът на живот.

  • Какво се случва в организма при образуването на бъбречен камък?
  • Как протича бъбречната криза?
  • Какво трябва какво  да знаем за лечението на бъбречно-каменната болест?
  • Как да повлияем болестта дългосрочно? 
  • Как да намалим риска от образуването на нови камъни? 

 Отговори на тези въпроси можете да намерите в първия по рода си „Наръчник на пациента с бъбречно-каменна болест". Той е създаден от пациенти, страдащи от уролитиаза и екип от водещи специалисти в диагностиката, лечението и профилактиката на заболяването. Информацията е поднесена с разбиране за истинските нужди на болните и е подкрепена от научни факти, които се базират на последните медицински изследвания, статии и проучвания.

В увода към изданието е подчертано, че при правилно проведено лечение и стриктно спазване на назначената от специалистите профилактика, повторната поява на бъбречно-каменна болест може да бъде предотвратена в над 90% от случаите.


Целия наръчник можете да прочетете в прикачения по-долу файл:




Прикачени файлове

BKB-naruchnik.pdf

Коментари