Публикация

Висок холестерол? Риск от инфаркт или инсулт? Как да си помогнем?

Ефикасността и поносимостта на поликозанол- основен компонент в състава на НОЛИПИД ФОРТЕ - са документирани при близо 30 000 пациенти в повече 60 клинични изпитания


 

Висок холестерол? Натрупване на мазни отлагания (плаки) по стените на кръвоносните съдове? Стесняване на кръвоносните съдове? Запушване на артериите?  Риск от инфаркт или  инсулт?

Как да ги предотвратим? Как да си помогнем? Комбинацията от поликозанол, витамин К2 и пектин в състава на продукта НОЛИПИД ФОРТЕ е в помощ на пациентите с предразположеност към сърдечно-съдови заболявания

Ефикасността и поносимостта на поликозанол са документирани при близо 30 000 пациенти в повече 60 клинични изпитания. Доказано е, че поликозанол притежава мощни свойства за понижаване на холестерола, които са сравними с ефектите на статините. 

Какво представлява? Поликозанол е природна смес, получена от пречистената меласа на захарната тръстика. 
Не съдържа захари, не оказва влияние на нивото на захар в кръвта и може да се употребява от диабетици.

Краткосрочни проучвания в течение на 6- или 8-седмичен период при пациенти с хиперхолестеролемия показват, че прием на 10 до 20mg дневно може да намали общия и лошия холестерол с около 18-30%. 
Дългосрочните проучвания, проведени за период от една и две години показват, че ефектите на понижаване на общия холестерол и лошия холестерол се поддържат през целия период и че максимални ефекти се постигат след 6 до 8 седмици лечение. 

Особен интерес представлява способността на поликозанол да повишава нивото на добрия холестерол. В това отношение той  превъзхожда както статините, така и фибратите. Важно е, че поликозанол не провокира възвратен ефект след прекъсване на лечението, тоест нивата на холестерол се запазват ниски по-дълго време.

Безвредността и ефикасността на поликозанол са документирани и при възрастни пациенти, при които често са налице увреждане на бъбречните и чернодробните функции, при жени в менопауза, пациенти с кардиопроблеми и други рискови групи.

Витамин К2 е важен за подпомагане на организма срещу натрупване на артериални плаки и загуба на костна плътност. К2 действа като не позволява отлагането на калций в съдовете, което всъщност е рисков фактор за образуването на плаки, е те от своя страна - предпоставка за висок риск за атеросклероза и инфаркт. Установено е, че диета, богата на витамин К2, намалява калцификацията на артериите с 50%.

Изследване, проведено през 2004 година и проследяващо състоянието  4800 човека в продължение на  10 години установява, че повишеният прием на витамин К2 редуцира риска от смърт при заболявания, свързани с коронарната система на сърцето с 50%. Освен, че съдейства за нормалното ритмично функциониране на артериите, витамин К2 е ключов за тяхната гъвкавост и еластичност, за нормална кръвна циркулация и нормално кръвосъсирване.
 

Пектинът е третата съставка, която  допринася за нормални нива на холестерола, като подпомага извеждането на лошия холестерол (LDL) от организма, запазвайки нормални нивата на добрия (HDL).

Една капсула НОЛИПИД ФОРТЕ дневно, приета  с вечерното хранене, е достатъчна  за балансиране  нивата на триглицеридите и холестерола в кръвта.

Коментари

Благодаря много. В България има много хора, които страдат от висок холестерол и сърдечно съдов риск и сигурно си задават подобни на моите въпроси. За съжаление не винаги лекарите имат търпението и желанието да ни отговарят. Затова се опитваме и сами да се образоваме.

Здравейте, аз съм с прекарен исхемичен инсулт преди 7 години. Оттогава съм постоянно на лекарства за контрол на кръвното, синтром, правя си редовно липиден профил и в годинити са ми изписвали различни статини за понижаване на лошия холестерол. Но досега не са ми споменавали за Нолипид форте. Тук за първи път чета за този продукт. Може ли да се сравнява със статините, сходно ли е действието им, може ли да се взима паралелно със статини или пък само той ?

Нолипид форте
17 яну 2017 16:44

Здравейте, господин Антонов,Нолипид Фроте е природно средство за понижаване нивата на холестерола в кръвта с основна съставка поликозанол и множество клинични проучвания относно ефективността, безопасността и поносимостта му. Ефекта от приложението на Нолипид форте е сходен с този на статините. В скоро време, ще пуснем подробна статия с проучвания за ефекта на Поликозанол.Да, Нолипид Форте може да се приема за понижаване на високите нива на холестерол самостоятелно и в комбинация със статини, но това трябва да реши лекуващият ви лекар, спрямо стойностите на холестерола. Поздарави,д-р Анжелина ГеоргиеваДиректор медицински маркетинг