Публикация

Безплатни прегледи при кардиолог, пулмолог и гастроентеролог 

Безплатни прегледи при кардиолог, пулмолог и гастроентеролог 

Специалистите от УМБАЛ „Александровска“ ще приемат пациенти след предварително записване


Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести към УМБАЛ „Александровска“ започва едноседмична кампания с безплатни прегледи на пациенти. 

 

Специалистите ще приемат в периода 23-27 април от 9:00 до 12:00 часа

Необходимо е предварително записване на час на тел. 02/ 9230 217. Направления по НЗОК не се изискват. Прегледите са част от кампания на лечебното заведение за ранно откриване и проследяване на заболяванията.

 

За кого е предназначен скринингът?

Кардиолозите ще преглеждат пациенти с неконтролирана артериална хипертония, със захарен диабет тип 2 и сърдечносъдова патология, ритъмни нарушения, хронична сърдечна недостатъчност, оплаквания от гръдна болка при физическо усилие, усещания за „прескачане“ на сърцето, клапна патология, както и преживян белодробен тромбоемболизъм.

 

Специалистите по белодробни болести ще преглеждат пациенти с оплаквания от страна на дихателната система - хронична кашлица повече от 3 месеца без изяснена причина, свирене и болка в гърдите, недостиг на въздух, отхрачване с кръв, инхалаторно лечение без ефект; метаболитен синдром; хъркане, задавяне и паузи по време на сън, неспокоен сън, изразена дневна сънливост; заспиване при шофиране; затлъстяване; неконтролиран захарен диабет.

 

С оглед възможността за безплатно изследване и лечение на гастроезофагеален рефлукс, специалистите-гастроентеролози ще консултират пациенти с оплаквания от парене зад гръдната кост, киселини, невлияещи се от стандартно лечение или възобновяващи се след спиране на лечението и омазнен черен дроб. 

 

Пациентите, които имат чернодробна биопсия, задължително да носят разчитане на хистологичния материал. 

 

Профилактика на рака на дебелото черво

Ще бъдат преглеждани пациенти с долен коремен дискомфорт, запек, патологични примеси или промени в изпражненията. 

 

Гастроентерологичното отделение ще приема, изследва и лекува безплатно пациенти с хронични вирусни хепатити В и С, както и с диариен синдром след антибиотично лечение.


 

Коментари