Публикация

Как се диагностицира и лекува висцерална мастна тъкан

Как се диагностицира и лекува висцерална мастна тъкан

Наднорменото тегло и затлъстяването са фактор за появата на диабет, атеросклероза, сърдечносъдови инциденти и дори за някои карциноми. Важна предпоставка за правилното лечение е точното определяне на вида мастна тъкан. Върху тези аспекти на темата се спира доц. Пламен Попиванов, ендокринолог в Александровска болница, в новата си видео презентация от две части, публикувана в Дигитален колеж по диабет

 

В първата част - "Висцерална мастна тъкан и класификация на затлъстяването", той припомня видовете мастна тъкан и ролята им в метаболизма. Обосновава, защо е важно това разграничаване с оглед последствията за здравето. Висцералната мастна тъкан е най-рискова с оглед заболяемостта от диабет тип 2. 

 

Във втората част - "Ролята на висцералната мастна тъкан - диагностика и лечение", доц. Попиванов описва методите за диагностика на висцерална мастна тъкан, а също и възможните подходи за лечение, които включват както хранителни режими, двигателна активност, така и медикаментозно лечение. 

 

Към всяко видео има кратък тест, който ви носи сертификат. 

 

Вижте и предишни видео презентации, научни съобщения и резултати от проучвания в Дигитален колеж по диабет!

Коментари

Лично мнение. Дааа, представянето никак не е зле. Познавам лектора от 90-те, вярно годините вървят, но все още се държим. Пожелавам му да е във форма и...

Благодаря Ви доц.Попиванов за презентациите , в които засягате изключително важен здравословен проблем -затлъстяването  и последиците и както винаги на отлично академично ниво .Бъдете жив и здрав !

ЧУДЕСНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ!!!Благодаря Ви доц. Попиванов.Аз съм ендокринолог и следя с интерес всички нови неща ,свързани  със затлъстяването .Вие сте много актуален ,заставам зад всичко  казано от Вас.Затлъстяването е първата линия за защита срещу високите инсулинови нива и фактора ВРЕМЕ е особено важен тук.ЗДтип2 е  лечимо  метаболитно  заболяване. Още веднъж поздравления за написаното. Желая Ви  здраве  и очаквам и други презентации от Вас.