Публикация

Как първопричината за алергията влияе за определяне на терапията?

Как първопричината за алергията влияе за определяне на терапията?

Коментари

Скъпа Д-р Юрукова,

Искам да припомня, ако някои въобще сте наясно какво представляват Шуслеровите соли. Разбирам големия интерес към тях и голямата им реклама, даже вече някои, които ги предписват, наричат себе си Шуслерови терапевти.

Шуслеровите соли, не са истински хомеопатични препарати, не случайно се наричат Соли. Това означава, че те са направени по метода на разреждане, без да са динамизирани, т.е в тях няма Е, с която може да се въздейства върху жизнената Е на организма. Следователно когато става на въпрос за излекуване на сериозно заболяване, примерно Алергия, те нямат достатъчната динамична сила да въздействат върху променената динамичната сила в организма, което означава, че нямат е ефекта на излекуване. Тук виждам различни комбинации от соли, но и всичките наведнъж да се вземат, резултатът ще е един и същ ако вече имаме изразени симптоми.

Следователно е необходимо да се снемат симптомите на заболяването, и да се даде това хомеопатично лекарство, което отговаря на тях. Именно то би въздействало върху болестния процес в подходящото хомеопатично разреждане.