Публикация

Какво още не знаете за кориандъра?

Обикновено се използва в кулинарията, но кориандърът има и много ползи за здравето. Известно е, че подпомага храносмилането, но всъщност има разнообразен спектър от положителни ефекти.


Добавянето на една или две супени лъжици сок от кориандър към прясна суроватка е идеално средство срещу гадене и дизентерия. Сухият кориандър лекува диария.

Подправката също е полезна за жените, особено за тези, които страдат от тежък менструален цикъл. Шест грама семена от кориандър се сваряват в 500 мл. вода, след това се добавя захар и може да се консумира, докато е още топло.

Кориандърът носи облекчение на хората, които страдат от артрит, тъй като подправката има много противовъзпалителни свойства. Сварете семена от кориандър във вода и пийте отварата като чай.

Известно е още, че кориандърът намалява кръвната захар като стимулира отделянето на инсулин. Наричат го „антидиабетно" растение. Подправката помага още на сърцето като намалява лошия и повишава добрия холестерол.

Тази билка е полезна и за кожата. Нейният сок, смесен с куркума на прах, може да помогне за лечение на пъпки и черни точки.
" }-->

Коментари