1. Най-важното е пробиотичните бактерии в него да са живи, защото само те ще окажат благотворно действие. 2. Да съдържа поне 10 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има по-бърз ефект. 3. Да са добре подбрани. 4. Да не загиват по пътя си към червата, преминавайки през киселинната среда в стомаха. 5. Правилната технология на производство, осигуряваща високото качество на млечно-киселите бактерии.
1. Най-важното е пробиотичните бактерии в него да са живи, защото само те ще окажат благотворно действие. 2. Да съдържа поне 10 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има по-бърз ефект. 3. Да са добре подбрани. 4. Да не загиват по пътя си към червата, преминавайки през киселинната среда в стомаха. 5. Правилната технология на производство, осигуряваща високото качество на млечно-киселите бактерии.
Има 5 основни изисквания: произход – бактериите да са изолирани от хора (макар това изискване вече да се оспорва); сигурност – пробиотичните бактерии трябва да не могат да причинят инфекциозно заболяване и едновременно с това да бъдат чувствителни към най-често прилаганите и достъпни антибиотици; устойчивост – бактериите трябва да могат да издържат производствения процес, а също и действието на стомашния сок, жлъчните киселини и панкреасните ензими; жизнеспособност – пробиотичните бактерии трябва да могат да се размножават и да колонизират за ограничено време тънкото и/или дебелото черво, и не на последно място да имат доказан положителен ефект.
Петте изисквания, на които трябва да отговаря един наистина добър пробиотик са:
1. произход - бактериите да са изолирани от хора (макар това изискване вече да се оспорва);
2. сигурност – пробиотичните бактерии трябва да не могат да причинят инфекциозно заболяване и едновременно с това да бъдат чувствителни към най-често прилаганите и достъпни антибиотици;
3. устойчивост – бактериите трябва да могат да издържат производствения процес, а също и действието на стомашния сок, жлъчните киселини и панкреасните ензими;
4. жизнеспособност – пробиотичните бактерии трябва да могат да се размножават и да колонизират за ограничено време тънкото и/или дебелото черво;
5. да имат доказан положителен ефект.
На много места – по кожата, във влагалището, но най-многобройни са в храносмилателната система (в устната кухина, тънкото и най-вече в дебелото черво).
На много места – по кожата, във влагалището, но най-многобройни са в храносмилателната система (в устната кухина, тънкото и най-вече в дебелото черво).
Коментари
1. Най-важното е пробиотичните бактерии в него да са живи, защото само те ще окажат благотворно действие. 2. Да съдържа поне 10 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има по-бърз ефект. 3. Да са добре подбрани. 4. Да не загиват по пътя си към червата, преминавайки през киселинната среда в стомаха. 5. Правилната технология на производство, осигуряваща високото качество на млечно-киселите бактерии.
1. Най-важното е пробиотичните бактерии в него да са живи, защото само те ще окажат благотворно действие. 2. Да съдържа поне 10 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има по-бърз ефект. 3. Да са добре подбрани. 4. Да не загиват по пътя си към червата, преминавайки през киселинната среда в стомаха. 5. Правилната технология на производство, осигуряваща високото качество на млечно-киселите бактерии.
Има 5 основни изисквания: произход – бактериите да са изолирани от хора (макар това изискване вече да се оспорва); сигурност – пробиотичните бактерии трябва да не могат да причинят инфекциозно заболяване и едновременно с това да бъдат чувствителни към най-често прилаганите и достъпни антибиотици; устойчивост – бактериите трябва да могат да издържат производствения процес, а също и действието на стомашния сок, жлъчните киселини и панкреасните ензими; жизнеспособност – пробиотичните бактерии трябва да могат да се размножават и да колонизират за ограничено време тънкото и/или дебелото черво, и не на последно място да имат доказан положителен ефект.
Има 5 основни изисквания: произход ; сигурност; устойчивост; жизнеспособност; доказан положителен ефект.
Има 5 основни изисквания: произход ; сигурност; устойчивост; жизнеспособност; доказан положителен ефект.
Петте изисквания, на които трябва да отговаря един наистина добър пробиотик са: 1. произход - бактериите да са изолирани от хора (макар това изискване вече да се оспорва); 2. сигурност – пробиотичните бактерии трябва да не могат да причинят инфекциозно заболяване и едновременно с това да бъдат чувствителни към най-често прилаганите и достъпни антибиотици; 3. устойчивост – бактериите трябва да могат да издържат производствения процес, а също и действието на стомашния сок, жлъчните киселини и панкреасните ензими; 4. жизнеспособност – пробиотичните бактерии трябва да могат да се размножават и да колонизират за ограничено време тънкото и/или дебелото черво; 5. да имат доказан положителен ефект.
Има 5 основни изисквания: произход ; сигурност; устойчивост; жизнеспособност; доказан положителен ефект.
На много места – по кожата, във влагалището, но най-многобройни са в храносмилателната система (в устната кухина, тънкото и най-вече в дебелото черво)
5 основни изисквания: произход ; сигурност; устойчивост; жизнеспособност; доказан положителен ефект.
Има 5 основни изисквания: произход ; сигурност; устойчивост; жизнеспособност; доказан положителен ефект.
На много места – по кожата, във влагалището, но най-многобройни са в храносмилателната система (в устната кухина, тънкото и най-вече в дебелото черво).
На много места – по кожата, във влагалището, но най-многобройни са в храносмилателната система (в устната кухина, тънкото и най-вече в дебелото черво).