Публикация

Коментари

Петя Желева
10 юли 2015 17:44

1. Най-важното е пробиотичните бактерии в него да са живи, защото само те ще окажат благотворно действие. 2. Да съдържа поне 10 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има по-бърз ефект. 3. Да са добре подбрани. 4. Да не загиват по пътя си към червата, преминавайки през киселинната среда в стомаха. 5. Правилната технология на производство, осигуряваща високото качество на млечно-киселите бактерии.

Петя Желева
10 юли 2015 17:44

1. Най-важното е пробиотичните бактерии в него да са живи, защото само те ще окажат благотворно действие. 2. Да съдържа поне 10 милиарда жизнеспособни бактерии, за да има по-бърз ефект. 3. Да са добре подбрани. 4. Да не загиват по пътя си към червата, преминавайки през киселинната среда в стомаха. 5. Правилната технология на производство, осигуряваща високото качество на млечно-киселите бактерии.

Маги Стоянова
10 юли 2015 16:29

Има 5 основни изисквания: произход – бактериите да са изолирани от хора (макар това изискване вече да се оспорва); сигурност – пробиотичните бактерии трябва да не могат да причинят инфекциозно заболяване и едновременно с това да бъдат чувствителни към най-често прилаганите и достъпни антибиотици; устойчивост – бактериите трябва да могат да издържат производствения процес, а също и действието на стомашния сок, жлъчните киселини и панкреасните ензими; жизнеспособност – пробиотичните бактерии трябва да могат да се размножават и да колонизират за ограничено време тънкото и/или дебелото черво, и не на последно място да имат доказан положителен ефект.

Мария Бонева
10 юли 2015 11:28

Има 5 основни изисквания: произход ; сигурност; устойчивост; жизнеспособност; доказан положителен ефект.

Мария Попова
10 юли 2015 10:36

Има 5 основни изисквания: произход ; сигурност; устойчивост; жизнеспособност; доказан положителен ефект.

Емил Тодоров
10 юли 2015 10:22

Петте изисквания, на които трябва да отговаря един наистина добър пробиотик са: 1. произход - бактериите да са изолирани от хора (макар това изискване вече да се оспорва); 2. сигурност – пробиотичните бактерии трябва да не могат да причинят инфекциозно заболяване и едновременно с това да бъдат чувствителни към най-често прилаганите и достъпни антибиотици; 3. устойчивост – бактериите трябва да могат да издържат производствения процес, а също и действието на стомашния сок, жлъчните киселини и панкреасните ензими; 4. жизнеспособност – пробиотичните бактерии трябва да могат да се размножават и да колонизират за ограничено време тънкото и/или дебелото черво; 5. да имат доказан положителен ефект.

Румен Попов
10 юли 2015 10:07

Има 5 основни изисквания: произход ; сигурност; устойчивост; жизнеспособност; доказан положителен ефект.

Емил Тодоров
10 юли 2015 09:46

На много места – по кожата, във влагалището, но най-многобройни са в храносмилателната система (в устната кухина, тънкото и най-вече в дебелото черво)

Даниела Попова
10 юли 2015 09:41

5 основни изисквания: произход ; сигурност; устойчивост; жизнеспособност; доказан положителен ефект.

нина  димитрова
10 юли 2015 09:07

Има 5 основни изисквания: произход ; сигурност; устойчивост; жизнеспособност; доказан положителен ефект.

На много места – по кожата, във влагалището, но най-многобройни са в храносмилателната система (в устната кухина, тънкото и най-вече в дебелото черво).

Тодор Михайлов
10 юли 2015 00:15

На много места – по кожата, във влагалището, но най-многобройни са в храносмилателната система (в устната кухина, тънкото и най-вече в дебелото черво).