Публикация

Д-р Димитри Дамянов с приз Лидер на мнение сред общопрактикуващите лекари

Д-р Димитри Дамянов с приз Лидер на мнение сред общопрактикуващите лекари

Д-р Димитри Дамянов получи приза Лидер на мнение сред общопрактикуващите лекари в CredoWeb за първата половина на 2023г. Той се отличи като най-коментиращият ОПЛ в платформата, чиито мнения в 13 професионални и обществени дискусии имат повече от 1400 прочитания. Активностите му носят общо 1656 импакт точки. (Виж методологията)

 

Като носител на отличието той получава специален бадж, който ще се позиционира на профила му в следващите 6 месеца. 

 

Подгласници на победителя са: д-р Людмила Костова с 1324т., д-р Данчо Поповски с 924т. и д-р Даниела Петкова с 808т. Сред по-изявените представители на съсловието се нареждат д-р Леонида Дончева и д-р Марио Евлогиев. Техните коментари, макар и малко на брой, са прегледания повече от 400 пъти и са получили множество харесвания от медицинската общност.

 

 

Д-р Димитри Дамянов е общопрактикуващ лекар в град Стара Загора. Завършил е Медицински университет-Пловдив. Неговите интереси са в областта на здравословния начин на живот, съобразен изцяло с индивидуалността на пациента.

 

В интервю по повод връчването на приза той сподели:

Винаги съм изразявал мнението си както по въпроси както за здравеопазването, така и по теми, засягащи обществено-политическия живот.Към настоящия момент лекарят би трябвало повече да говори за здравословния начин на живот, но не както го разбират т.нар. coach, диетолог, фитнес инструктор и т.н. А да се подхожда индивидуално, с думи, разбираеми за пациента, двигателна активност, съобразена с него и искрено отношение за паденията и възходите в този процес. Защото в понятието здравословен начин на живот биха могли да се обединят почти всички специалности в медицината. Дискутира се, че здравето е ключ към националната сигурност, а това са интереси не само на лекарите, а и на политиците."

Вижте цялото ИНТЕРВЮ на д-р Димитри Дамянов. 

Коментари